{ "title": "Saçaklı Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/sacakli-manti.jpg", "date": "19.01.2024 00:22:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Saçaklı mantı, Balıkesir yöresinde oldukça sık yapılan bir tariftir. Bunun özelliği hamurun suyu dökülünce iyice yumuşatılıyor, hamur kuru kalmıyor. Mantının en önemli özelliği hamurunun yumuşamış olmasıdır. Hamurun fazla olmaması da gerekiyor. Zaten başlı başına doyurucu bir tariftir. Bir yufka ile dört kişilik tarif hazırlanıyor. Verdiğimiz tarifte tavuk eti ve sos kullandık. Balıkesir yöresinde bazen sos yerine tavuklu nohut yemeği de dökülüyor. Bu mantının hazırlanması da oldukça kolay. Öyle mantıları tek tek kapatmak zorunda kalmıyorsunuz. Tek başına ana yemek gibi tüketilebilir. Eğer hamurunuz fazla gelirse, kalanından ev yapımı erişte hazırlayabilirsiniz. Yani çok amaçlı bir yemek yapmış olursunuz. Bu tarife benzer hazır yufka ile yapılan tariflerde bulunmaktadır. Ancak kendi yaptığınız hamurla daha lezzetli olduğunu söylememize gerek yok. Şimdi bu yöresel mantı tarifini beraber hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.