{ "title": "Salçalı Mantı Çorbası", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Salcali-Manti-Corbasi-88.jpg", "date": "21.01.2024 08:54:07", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Salçalı mantı çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak lezzetli bir çorba tarifidir. Yapımı biraz zahmetli olsa da lezzeti verilen zahmete değecek. Mantı çorbası için mantılar önceden hazırlanarak buzdolabı poşetinde dondurucuda saklanabilir. Bu sayede yapımı oldukça pratik olur. Misafirler, okuldan gelen çocuklar ya da kendi ev halkınıza da hazırlayabileceğiniz, ev halkının beğenisini kazanacak bir çorba olan salçalı mantı çorbası yapımına gelin hep birlikte bakalım.

Salçalı mantı çorbası için gerekli malzemeler
Hamuru için
İçi için
Salçalı mantı çorbası nasıl yapılır?

Çorbanın yapımına mantıyla başlanır. Mantı için çukur bir kabın içine un elenerek alınır. Yumurta, su ve tuz eklenerek özlü bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur sarılarak yarım saat dinlendirilir. İçi için, kıyma bir kaba alınır. Kuru soğan ince doğranarak kıymaya eklenir. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edilerek elle yoğrulur.

Dinlenen hamuru 3 parçaya ayrılarak bezelenir. Her bir beze mutfak tezgâhında hafif unlanarak açılır. Her bir yufka bıçak sırtı kalınlığında kesilir. Her şerit kare olacak şekilde tekrar kesilir. Hazırlanan iç harçtan her bir kareye koyularak istenilen şekilde katlanır.

Tencereye sıvıyağ alınıp, sarımsaklar ince ince doğranarak sotelenir. Salça ilave edilerek kavrulur. Üzerine yeteri kadar su eklenerek kaynatılır. Tuz, haşlanmış nohut ve hazırlanan mantılar eklenip pişirilir. Mantılar piştikten sonra üzerine nane ve kırmızı pul biber eklenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }