{ "title": "Salçalı Mantı Sosu", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Salcali-Manti-Sosu-63.jpg", "date": "21.01.2024 05:34:13", "author": "Feyyaz Aslan", "article": [ { "article": "Salçalı mantı sosu her ne kadar çok kolay bir şekilde hazırlanabilecek bir sos olarak düşünülse de aslında oldukça farklı şekillerde hazırlanabilecek ve çeşitli baharatlarla ve yeşilliklerle tatlandırılabilecek bir sos türü olarak karşımıza çıkmaktadır. En az mantı hamurunu ve iç harcını hazırlamak kadar önemli olan ve dikkat edilmesi gereken mantı sosu konusunda size vereceğimiz tarifi kullanmanız sayesinde dilediğiniz lezzeti elde edebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Salçalı Mantı Sosu Malzemeleri
Salçalı Mantı Sosu Nasıl Yapılır?

Mantımızın tadını daha da lezzetli hale getirebilecek olan bir salçalı mantı sosu için ilk olarak tavanın içerisine sıvı yağı dökerek biraz kızmasını sağlıyoruz. Yağınızı çok kızdırmanız durumunda salçanız hemen yanacağından dolayı burada yağı ne kadar ısıttığınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Kızaran yağın içine ilk olarak salçamızı atıp salçayı iyice çevirerek kavuruyoruz. 1-2 dakika salçayı kavurduktan sonra üstüne nane ve pul biber ekliyoruz. Daha sonra yarım çay bardağı su ekliyoruz. Burada normal suda kullanabilirsiniz. Ancak mantıyı haşladığınzı sudan kullanmanız durumunda daha hoş bir aroma elde edebilmeniz mümkün olacaktır. Salça suyun içinde yeterince çözüldükten sonra mantı sosumuz kullanıma hazır hale gelecektir.
" } ] }