{ "title": "Salçalı Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Salcali-Manti-57.jpg", "date": "21.01.2024 08:57:04", "author": "Barbaros Çarpınlıoğlu", "article": [ { "article": "
Salçalı mantı; Sosu ile suyuna eklenerek yapılır ve üzerine yoğurt ile baharatlar eklenerek yapılır. Hamuru birazcık kalın olursa lezzetli ve içinin malzeme miktarı da az olsa bile kendisini hissettiren bir lezzeti vardır.

Salçalı mantı hamuru için
İçinin hazırlanması için
Üzerine dökülmesi için ise
Salçalı mantı nasıl yapılır?

Bir tencere içerisine un koyularak ve ortası açılır. Unun orta kısmına yumurta kırıldıktan sonra tuz ve su ilave edilir ve kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan yumurta büyüklüğünde topaklar yapılır ve üstüne nemli bir bez örtülerek 20 dakika kadar dinlendirilir. Bu arada soğan ve maydanoz ince doğranır. Bir kabın içerisine soğan, maydanoz, kıyma, tuz ve karabiber koyularak iyi bir şekilde karıştırılır. Yapılmış olan topaklar, tabanı unlanmış bir zeminde 0.1 mm. Kalınlığında hamur açılır. Açılan hamurlar 1 santimlik kareler şeklinde kesilir. Kare hamurların ortasına yapılmış ve karıştırılmış olan kıymalı salçalı mantı içinden koyulur ve dört köşesi üst üste birleştirilir. Tencerenin içinde kaynayan suyun içine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ve tuz eklenir. Mantı hamurları kaynamakta olan suyun içerisine koyulur ve hamurlar yumuşayana kadar haşlanır. Hamurlar yumuşamaya başlayınca hemen salçalı yağ hazırlamaya başlanır.

Başka bir tavaya tereyağı konur ve eritilir. Üstüne salça, kırmızı pul biber ve tuz eklenerek yakılır ve ardından tenceredeki sulu kaynamakta olan mantının içerisine salçalı yapılmış olan sos aktarılır. Tencerenin altını kapatılır ve güzel bir şekilde karıştırılır. Bir kabın içerisinde yoğurt ve sarımsak koyularak iyice karıştırılır. Servis tabaklarına alınan salçalı mantı üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun da üstüne kırmızı pul biber, nane ve kekik dökülerek yenilebilir.

Afiyet olsun.

" } ] }