{ "title": "Şiş Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Sis-Mantisi-26.jpg", "date": "21.01.2024 22:05:17", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Şiş Mantısı, ilk duyduğunuz zaman gerçekten ismini hiç duymayan kişiler için oldukça ilginç gelmektedir. Şiş mantısı mı olur, ben hiç duymadım diyebilirsiniz. Aslında oldukça basit bir şekilde yapılan şiş mantısı lezzet bakımından da hemen hemen kıymalı mantının yerini tutmasa da çıtır çıtır olduğu için gerçekten çok farklı bir lezzet oluyor. Ayrıca şiş mantısını bolca hazırlayıp buzdolabı poşetine koyduktan sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Ani gelen misafirlerinize hemen şiş mantısını hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Eğer evde hiç örgü şişi yoksa, yufkayı sarma işlemini pipet ile de yapabilirsiniz.

Şiş Mantısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Şiş Mantısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazır aldığımız el açması yufkaları mutfak tezgâhının üzerine serelim. Yuvarlak şekilde olan yufkaların kenar kısımlarını bıçak ile keserek kare şeklini almasını sağlayalım. Yufkaları mantıya sararken daha rahat olması için kare halini alması gerekmektedir. Yufkayı tam ortadan ikiye keselim ve tam bir şiş boyu olmasını sağlayalım. Uzunlamasına ince kestiğimiz yufkaların kenar kısmından başlayarak şişe sıkı bir şekilde sarıyoruz. Bütün yufkanın boyu kadar sarma işlemine devam ediyoruz, bitirme kısmında parmağımız ile hafif su sürüp bitiriyoruz. Şiş mantıyı dilimlerken açılmaması için uç kısmını mutlaka su ile ıslatarak kapatmalıyız. Yufkanın ucu yapıştıktan sonra sardığımız şişi çekip çıkarıyoruz. Bütün yufkaları rulo şeklinde hazırladıktan sonra keskin bir bıçak ile küçük küçük keselim. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı koyalım ve iyice ısındıktan sonra hazırladığımız minik şiş mantıları kızartıyoruz. Yufkaların fazla yağını almak için kızardıktan sonra havlu kâğıdın üzerine çıkarın. Bu arada sarımsağın kabuklarını soyup ezdikten sonra yoğurt ile karıştırarak hazırlayalım. Domates salçasını küçük bir tavanın içerisine alalım ve bir miktar su ilave ederek hafif açalım. Daha sonra az miktarda sıvı yağ ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika salçayı kavuralım. Şiş mantısı kızardıktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. En üste salça sosunu gezdirdikten sonra az miktarda kırmızı pul biber serpelim ve şiş mantısı servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }