{ "title": "Sivas Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Sivas-Mantisi-29.jpg", "date": "19.01.2024 04:06:44", "author": "Feyyaz Aslan", "article": [ { "article": "Sivas mantısı patatesli hingel olarak da bilinen yerel bir lezzettir. Herkesin rahatlıkla hazırlayabileceği bir mantı türü olarak karşımıza çıkan bu lezzeti evde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Eğer et yemeklerinden hoşlanmıyorsanız patatesle yapılan bu mantıyı denemenizin faydanıza olacağını görebilirsiniz. Çok rahat ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu mantıyı hem ailenize hem de misafirlerinize pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Sivas Mantısı Malzemeleri
İç Malzemeleri
Sos Malzemeleri
Sivas Mantısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak iç harcımız için patateslerimizi yıkıyoruz ve soymadan haşlıyoruz. Haşlaandıktan sonra soyup eziyoruz. Üstüne de acı toz biberi ve biraz da tuz ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Patatesli harcımız hazır olduktan sonra soğuması için bir kenara bırakıyoruz ve mantı hamurumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Un ve tuzu bir hamur yoğurma kabına alıyoruz ve içine su eklerken sürekli karıştırıyoruz ve çok katı bir hamur elde ediyoruz. Hazırladığımız hamuru isterseniz ikiye bölerek isterseniz daha fazla parçaya bölerek oklava kullanarak açıyoruz.

Açtığımız Sivas mantısı hamurunu kare şeklinde baklava dilimleri halinde kesiyoruz. Daha sonra her bir karenin içine daha önce hazırladığımız patatesli harçtan tam ortasına gelecek şekilde ekliyoruz. Daha sonra tüm dilimleri üçgen olacak şekilde kapatıyoruz. Hazırladığımız üçgen şeklindeki mantıları geniş bir tenceredeki suya tuz da ekleyerek kaynattıktan sonra haşlıyoruz. 7-8 dakika kaynar suda haşladığımız mantıları süzerek bir servis kabına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağda yakılmış toz biberi gezdiriyoruz ve servis ediyoruz.
" } ] }