{ "title": "Tavuklu Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/tavuklu-manti(1).jpg", "date": "18.01.2024 23:43:26", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Tavuklu Mantı, Yapması sabır isteyen ve zaman gerektiren mantı ve çeşitleri Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Her yaş grubunun damak tadına hitap eden mantığının farklı çeşitleri yapılmaktadır. Özellikle yörelere göre farklılık gösteren mantı çeşitlerinden biri de tavuk mantı'dır. Et sevmeyen kişilerin tercih ettiği gibi farklı damak tatlarını denemek isteyen kişiler tarafından tercih edilen tavuklu mantının tarifi şu şekildedir.

Tavuklu Mantı Malzemeleri
Tavuklu Mantı Üzeri için
Tavuklu Mantı Sosu için
Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencerenin içine bir miktar yağı koyun. Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayarak yağda kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra haşlanan tavuk göğsünü didikleyerek ilave edin ve karıştırın. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını da ilave ederek karıştırın. İç harcını hazırladıktan sonra yufkanın birini tezgâhın üzerine serin ve iç harcın yarısını yufkanın üzerine serin. Her yere eşit gelecek şekilde olmasına özen gösterin. Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarın. Sarma işlemi bittikten sonra iki ya da üç parmak büyüklüğünde kesin. Kesme işlemi bittikten parçaları daha önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Bütün işlemler bittikten sonra yufkaları daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Pişme işlemi devam ederken diğer taraftan sosunu hazırlayın. Sosu için bir tavanın içine yağı koyun ve kızartın. Yağ kızardıktan sonra salçayı ekleyin. Daha sonra üzerine toz biberini de ekleyerek karıştırın. Böylece sos hazır olacaktır. Fırından çıkardığınız mantıların üzerine 2 su bardağı tavuk suyunu gezdirin. Daha sonra sarımsaklı yoğurdunu ve sosunu mantıların üzerinden gezdirin. Servis tabağına koyarak sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }