{ "title": "Üçgen Mantı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Ucgen-Manti-76.JPG", "date": "21.01.2024 11:23:43", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Üçgen mantı, mantının farklı bir şekilde yapılmış halidir. Mantı büyük küçük insanların severek tükettiği yapması meşakkatli ancak yemesi çok lezzetli bir yemektir. Oldukça vakit alan bu yemek genelde evlerde imece usulü yapılır. Mantı birçok Türk mutfağı yemeği gibi her yörede o yöreye has özelliklerle yapılır ve sevilir. Mutfağımızın zenginliği de buradan gelir.

Üçgen mantı tarifi için gereken malzemeler

Mantı hamuru için
İç harcı için
Üçgen Mantı Üzeri için
Üçgen mantı nasıl yapılır?

Bir kap içerisine un, yumurta ve tuzu koyup karıştırmaya başlayın su ilavesini yavaş yavaş yaparak sert bir hamur tutun. Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Hamur dinlenirken soğanları çok ince bir şekilde doğrayın, aynı şekilde maydanozu da çok ince doğrayın ve kıymaya ekleyin, üzerine pul biber, kara biber ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın. Dinlenmiş olan hamuru bezelere ayırın ve düz bir tezgâh üzerinde çok ince olmayacak şekilde oklava yardımıyla açın. Açarken gerektikçe üzerine un serperek yapışmasını engelleyin. Açılan hamurları ikişer parmak genişliğinde keserek kareler elde edin. Karelerin ortasına hazırladığınız kıymalı harçtan koyarak üçgen şekli vererek kapatın ve kenarlarını yapıştırın. Bütün açmış olduğunuz bezeler bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Bir tencerenin içine su ve tuz koyarak kaynatın, kaynayan suyun içine mantıları atın ve yaklaşık 8-10 dakika kadar haşlayın. Mantıları haşlarken bir kapta yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırarak çırpın. Küçük bir tavaya koyduğunuz zeytinyağı ısınınca üzerine pul biberi ekleyip altını kapatın. Pişen mantıları tabaklara süzerek koyup üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu koyun. Servis ederken ısıtılmış zeytinyağlı pul biberi üzerine döküp kuru nane ile süsleyin.

Afiyet olsun.

" } ] }