{ "title": "Yağ Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/yag-mantisi.jpg", "date": "20.01.2024 11:23:04", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Yağ Mantısı; Birçok kişi tarafından tercih edilen mantı yapılışının zor olması nedeniyle ev hanımları yapma konusunda tedirgin olmaktadır. Mantı yapması Sabir ve zaman gerektiren bir yemektir. Bütün yaş grupları tarafından tercih edilen mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. Özellikle zamanı olmayan kişiler mantının kolay yapımını tercih etmektedir. Yapılışı kolay olan mantı çeşitlerinden bir de yağ mantısı'dır Yağ mantısının yapılışı diğer mantı türlerine göre daha kolaydır. Çünkü diğer mantı türlerinde küçük küçük kapama işlemleri varken yağ mantısında kapama işlemi daha büyüktür. Yağ mantısının yapılışı şu şekildedir;

Hamuru için
İç Harcı için
Sosu için
Kızartmak için
Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak hamurunu yapmakla başlayın. Hamur için öncelikle bir kabın içine mayayı, suyu, yağı, yoğurdu, tuzu ve unu karıştırarak yoğurmaya başlayın. Hamur mayası kulak memesi yumuşaklığında olması yeterli olacaktır. Hamuru hazırladıktan sonra hamurun üzerini bir bez ile örtün ve dinlenmeye bırakın. Yaklaşık yarım saat dinlenmesi gerekmektedir. Hamur mayalanırken siz de iç harcını hazırlayın. İç harcı için bir kabın içinde kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları ilave edilerek karıştırılır. Daha sonra ayrı bir kabın içinde sarımsaklı yoğurdu hazırlanır. Daha sonra mayalanan hamuru iki beze haline getirin ve oklava yardımıyla büyükçe açılır. Açılan hamurun ortasına hazırladığınız kıymalı içten koyun. Daha sonra hamurun boş kalan kısmı üzerine örtülerek kapatılır. Kapattıktan sonra hamur cay bardağı ile kesilerek yuvarlak mantılar yapılır. İsteğe göre karelere bölüp mantı şeklinde de kesebilirsiniz. Diğer bezeye de aynı işlemi uyguladıktan sonra bol ve kızgın yağda puf puf olana kadar kızartın. Hamur mayalı olduğu için mantılar şişecektir. Yağda çıkardığınız mantıları havlu kâğıt üzerine alın. Servis tabağına alarak ve üzerine bolca sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }