{ "title": "Yufka Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Yufka-Mantisi-78.jpg", "date": "19.01.2024 11:09:25", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Yufka Mantısı, farklı lezzet arayanlar için mantı çeşidine ek seçenek olarak hamurun yufka haline getirilip pişirilme aşamasından geçirilmesiyle sos ile sunulan bir mantı çeşididir. Ağızda eriyen özelliğiyle tadına doyum olmayan gıdalardan biridir. Yufka mantısı için önemli olan yufkanın olabildiğince ince açılmasıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta yufka pişirildikten hemen sonra sıcak bir şekilde üst üste konularak kesilmemesidir. Çünkü yufka yarım pişirildiği için hamur etkisi sıcakken devam etmektedir. Kesilen yufkaların birbirine yapışmaması için soğuduktan sonra kesilmesi yufka mantısının lezzetini daha da geliştirecektir.