{ "title": "Yufka Mantısı", "image": "https://www.manti.gen.tr/images/Yufka-Mantisi-78.jpg", "date": "19.01.2024 11:09:25", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Yufka Mantısı, farklı lezzet arayanlar için mantı çeşidine ek seçenek olarak hamurun yufka haline getirilip pişirilme aşamasından geçirilmesiyle sos ile sunulan bir mantı çeşididir. Ağızda eriyen özelliğiyle tadına doyum olmayan gıdalardan biridir. Yufka mantısı için önemli olan yufkanın olabildiğince ince açılmasıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta yufka pişirildikten hemen sonra sıcak bir şekilde üst üste konularak kesilmemesidir. Çünkü yufka yarım pişirildiği için hamur etkisi sıcakken devam etmektedir. Kesilen yufkaların birbirine yapışmaması için soğuduktan sonra kesilmesi yufka mantısının lezzetini daha da geliştirecektir.

Yufka mantısı için gerekli malzemeler
Sosu için
Yufka mantısı nasıl yapılır?

Derin bir kap içerisine yumurta, tuz, un ve yeterince su koyularak iyice yoğurularak hamur elde edilir. Bezeler halinde alınan hamurla oklava yardımıyla ince bir şekilde açılır. Hazırlanan yufkalar sacda yarım halde pişirilir ve ufak boyutlarda kare şeklinde kesilerek servis tabağına dizilir. Ardından tereyağı pembeleşene kadar kızartılarak parçalanmış yufkaların üzerine sıcakken dökülür. Yoğurt ayrı bir kapta çırpılır ve içerisine ezilen sarımsaklar eklenerek karıştırılır. Bu yoğurt sosu tereyağlı yufkaların üzerine dökülür. Ardından sıvı yağ içerisinde kırmızı toz biber kavrulur. Bu işlem bittikten sonra yoğurdun üzerine az miktarda gezdirilerek leziz bir sunum ile yufka mantısı sofralarda yer edinir.

Afiyet olsun.

" } ] }