Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
İçli Mantı

İçli Mantı

İçli Mantı, farklı iç harçlarla ve çeşitli baharatlarla tatlandırılan içli mantı Türk mutfağının en leziz ve sevilerek tüketilen bir hamur çeşididir. Mantı Ülkemizde olduğu gibi Orta Asya ülkeleri mutfaklarının da vazgeçilmez yemekleri arasında yer almaktadır. Özellikle yurdumuzda Kayseri yöresine ait olarak ün yapan mantı günümüzde her yörede yapılarak farklı iç harçlarla lezzetlendirilerek sıklıkla tüketilen bir yemek çeşididir.

İçli Mantı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 adet yumurta
  • Yeteri Kadar tuz
  • Yeteri Kadar ılık su

İç Harcı için

  • 300 gr az yağlı dana kıyma
  • 1 baş iri boy kuru soğan
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Sosu için

  • 1 kilo yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çorba kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çorba kaşığı kuru nane
İçli Mantı Nasıl Yapılır?

İçli mantı hazırlığımıza ilk olarak mantı hamurumuzu yoğurarak başlayalım. Yoğurma kabımızda unun ortasını açarak bir yumurta ve yeteri kadar tuz ilave ederek ılık suyla yoğurmaya başlayalım. Yoğrulacak mantı hamuru kulak memesi kıvamından daha katı olması gerekmektedir. İstediğiniz katı kıvama getirilerek yoğrulan hamurun üzerini örterek 5 dakika kadar dinlendirelim. Bizde bu sırada mantımızın iç harcını hazırlamak için, kuru soğanı ince yemeklik doğrayalım, üzerine kıyma, tüm baharatlar, tuz ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek karıştırarak harmanlayalım. Ardından dinlenen hamurumuzdan yumruğumuz iriliğinde parçalar alıp elimizle yuvarlayarak beze şekline getirelim. Hazırlanan bezeyi un serpiştirilmiş tezgâhımızın üzerinde oklava yardımıyla fazla kalın olmayacak şekilde açalım.

Açılan yufkayı bir bıçakla 3 santimlik şeritler halinde boylamasına kestikten sonra şeritleri kare şekline gelecek şekilde keselim. Daha sonra parçaların içine önceden hazırladığımız iç harçtan yeteri kadar yerleştirerek her bir parçayı dört kenarından tutarak bohça şeklinde kapatalım. Diğer kalan hamurları da aynı şeklide hazırlayarak mantılarımızı tamamlayalım.

Ardından geniş bir tencereye bolca su, 1-2 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ve yeteri kadar tuz ilave ederek kaynamaya bırakalım. Kaynayan suyun içine mantıları atarak 5 dakika mantılar suyun yüzene çıkana kadar haşlayıp mantıları süzdürerek geniş bir servis tabağına çıkartalım. İçli mantımızın sosu için küçük bir tavaya tereyağını ekleyerek ocağa alıp eriyen yağın üzerine kırmızı pul biber ve nane ilave edip yağı kızdırarak ocaktan alalım. Yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz ilave ederek koyu akışkan bir yoğurt sos elde edelim. Servis esnasında servis tabaklarına aldığımız mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu döktükten sonra üzerine tereyeğlı sos gezdirerek içli mantımızı servis yapalım.

Afiyet olsun.

Son Güncelleme : 19.01.2024 17:01:18
İçli Mantı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
İçli Mantı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "İçli Mantı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşillikli bir mevsim salatası yeterlidir. Ama siz diyorsanız ki benim misafirin var ve onları en iyi şe...
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı birçok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi oldukça keyif veren bir yemek yapımıdır. Birçok kişinin mantıyı hazır aldığı bilinir. Oysa...
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri ilimizde yapılmaktadır. Kayseri mantısı çok fazla özen ve zahmet gerektirmektedir. Mantı Kayseri de tüm öze...
Mantı Sosu
Mantı Sosu
Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; temel olarak hamur ve kıymadan oluşan bir yemektir. Mantı sosu ise mantıyı mantı yapan şeydir. Sos...
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek yediği mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve üzerine naneli kırmızı pul biber yakılarak...
Kıymasız Mantı
Kıymasız Mantı
Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantıdır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederim ama bu da onun kadar lezzetli bir tarif emin olun. Aslında mantı pek çok şekilde yapılabili...
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir;Azeri Mantısı Malzemeleri2-2,5 su bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzBir miktar suİç Harcı2...
Mantı Kaç Kalori?
Mantı Kaç Kalori?
Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafından çok fazla sevilen mantıdan vazgeçilememektedir. Rejim yaparak kilolarını denetim altına alan ...
Mantı Sosları
Mantı Sosları
Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise herkesin çok sevdiği ve en çok tercih ettiği mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette mantı s...
Fırında Mantı
Fırında Mantı
Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmakta ve yöre halkı tarafından çok sık yapılmaktadır. Lezzetli olduğu kadar yapılış...
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantısı'dır. Arnavut mantısını diğer mantı çeşitlerinden ayıran özellik mantıların iri olması...
Sosyete Mantısı
Sosyete Mantısı
Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında ana yemektir. Sosyete mantısı gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak hazırlanabilir. Hazır...

 

Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Kıymasız Mantı
Azeri Mantısı
Mantı Kaç Kalori?
Mantı Sosları
Fırında Mantı
Arnavut Mantısı
Sosyete Mantısı
Kızarmış Mantı
Mantı Hamuru
Mantı Çeşitleri
Hazır Yufkadan Mantı
İtalyan Mantısı
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Mantı Salatası
Kayseri Mantısı
Özbek Mantısı
Mantı Haşlama
Yalancı Mantı
Fırınlanmış Mantı
Sivas Mantısı
Rus Mantısı
Sulu Mantı
Patatesli Sosyete Mantısı
Salçalı Mantı
İçli Mantı
Popüler İçerik
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tar...
Mantı Hamuru
Mantı Hamuru
Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi ...
Mantı Çeşitleri
Mantı Çeşitleri
Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti y...
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır yufkadan mantı,  sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir.  Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsi...
İtalyan Mantısı
İtalyan Mantısı
İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan italyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedi...
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeş...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024