Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı, Mantının bir ortamda adının geçmesi bile ağızları sulandırmaya yetecek kadar lezzetli bir yemektir. Mantının çok çeşidi bulunmaktadır, tepsi mantısı, Çin mantısı, yufka mantısı ve Kayseri mantısı olarak sıralayabiliriz. Yapımı biraz dikkat isteyen bu soslu mantı düşünüldüğü kadar da yapılması zor olmamakla birlikte deyim yerindeyse bir lezzet şölenidir.

Soslu Mantı Malzemeleri
  • 3 Su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 Çay kaşığı tuz
  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • Çay kaşığının ucu ile toz şeker
İç Harcı için
  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz, karabiber
Yoğurt Sosu için
  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Bir miktar tuz
Salçalı Sosu için
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber
  • Nane
Soslu Mantı Nasıl Yapılır?

İlk adım olarak içini hazırlayalım. Kıymanın içine rendelediğimiz soğanı, tuzu ve karabiberi karıştıralım ve hamuru hazır oluncaya kadar üzerini bir streç film ile kapatıp buzdolabında beklemeye alalım. Hamuru için, derin ve geniş bir kap alıp içine ilk önce unumuzun yarısını dökelim ve unun ortasını havuz gibi açalım. Havuzun içine yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu, bir miktar şekeri ve suyu katarak, kabın kenarlarındaki undan başlayarak yoğuralım. Malzemeler özdeşleştikçe hamurun yumuşaklık durumuna göre unu katmaya devam edelim, hamurumuz sert olacak. Yoğurma işlemi biten hamurun üzerini bez ya da streç film ile kapatıp yaklaşık 30 dk hamurumuzu dinlendirelim.

Dinlenen hamuru, eğer büyük bir yufka açabilirim diyorsanız 4'e daha küçük açabilirseniz 6 eşit beze olarak ayırın. Düz bir zemine yapışmaması için un serpin ve oklava yardımı ile yufkayı açın. Yeterli genişliğe ulaşan yufkayı bıçak yardımı ile ilk önce şeritler halinde yukarıdan aşağı kesin daha sonra bu işlemi yufkanın enlemesine uygulayın. Şimdi elimizde ufak kare şeklinde şekiller oluştu. Hazırladığımız iç harcı bir çay kaşığı yardımı ile bu küçük parçalara koyun. Karelerin uçlarını karşılıklı olarak birleştirelim ve bu işlemi diğer bezelere de uygulayalım. Tüm bezeler bittikten sonra bir tencerede kaynayan suyun içine mantılarımızı atalım, mantılar suyun üstüne çıktığında pişmiştir alalım ve bir kevgire suyunun süzülmesi için bekletelim.

Yoğurdun içine sarımsağı rendeleyip, tuzunu ilave edip karıştıralım, salçalı sosu için erittiğimiz tereyağının içine salçayı, kırmızı pul biberini ve naneyi katarak bir miktar kavuralım. Mantılarımızı servis tabağına alalım ve üzerine yoğurt sosunu dökelim, döktüğümüz yoğurt sosunun üzerine hazırlamış olduğumuz salçalı sosu gezdirelim ve işte mantımız hazır.

Afiyet olsun.

Soslu Mantı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantının Yanına Ne Gider?

Mantının Yanına Ne Gider?

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Rus Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mercimekli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Mantı Tarifi ve Malzemeleri