Mantı Böreği Mantı böreği, halk arasında sosyete mantısı olarak da bilinir. Hazırlaması oldukça kolay ve lezzetli bir tarif olup, besleyici içeriği sayesinde çocuklarınız için güvenle tercih edebileceğiniz bir yemektir. Gerekli Malzemeler
Yufkaları Islatmak İçin
Üzeri İçin
Hazırlık Aşamaları İlk olarak, kıymayı yapışmaz bir tavaya koyun ve üzerine biraz zeytinyağı ekleyin. Kıymanın rengi dönmeye başlayınca, küp küp doğranmış soğanı ve kapya biberini ekleyin. Tüm malzemeleri birlikte kavurmaya devam edin. Kıymalar iyice kavrulunca, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. İnce doğranmış maydanozu ekleyip ocağı kapatın ve karışımı soğumaya bırakın. Yufkaları 4 parçaya bölün. Yarım fincan zeytinyağı ve bir fincan suyu karıştırın. Bölünmüş yufkaların üzerine bu yağlı karışımdan yeterince gezdirin. Geniş kısmına kıymalı harçtan bir çorba kaşığı kadar yayarak, yufkayı rulo şeklinde sarın ve gül böreği şeklinde kıvırarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tüm yufka parçalarına aynı işlemi tekrarlayın. Kalan zeytinyağlı karışımı böreklerin üzerine gezdirin ve börekler iyice kızarana kadar fırında pişirin. Yoğurdu ezip, içerisine biraz tuzla dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Pişmiş börekleri uygun bir servis tabağına alın. Böreklerin üzerine sarımsaklı yoğurttan koyun ve yoğurdun üzerine de tereyağında yakılmış kırmızı pul biber ve nane sosunu dökerek sıcak servis edin. Afiyet olsun. |
Elvida
11 Temmuz 2024 PerşembeYufkaların üzerine yağlı karışımı gezdirirken ne kadar kullanılmalı? Fazla yağlı olursa böreklerin kıtırlığı bozulur mu?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Elvida,
Yufkaların üzerine yağlı karışımı dengeli bir şekilde kullanmak önemlidir. Genellikle her bir yufka için bir-iki yemek kaşığı yağlı karışım yetecektir. Fazla yağ kullanmak, böreklerin kıtırlığını olumsuz etkileyebilir ve yağlı bir doku oluşturabilir. Bu nedenle yağı dikkatli bir şekilde ayarlamaya özen gösterirsen, böreklerin hem lezzetli hem de kıtır kıtır olur.
Afiyet olsun!