Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı

Çin'e geleli hemen hemen 8 hafta oldu. Eşyalarım da geldikten sonra bu ülkeyi çok sevdim. İşin özlem çekme bölümüne hiç girmeyeceğim çünkü şimdi "doğduğum yer değil, doyduğum yer" felsefesini uygulamaya çalışıyorum. Size buradaki yaşantımdan çok fazla bahsetmedim. Aslında bu konuyla ilgili yazılarım ve yorumlarıyla birlikte 60 sayfalık bir forumum bile var. Başka bir deyişle buraya yazmaya çalışsam en az 30 sayfa içerik çıkar. Çin mutfağından daha önce kısaca bahsetmiştim. Her ülkenin kendine özgü bir mutfağı vardır ama Çin mutfağı, çeşitliliği ve özgün tarifleriyle gerçekten etkileyici. Sebze, meyve, et ve diğer yemek çeşitleri sınırsız. Sanılanın aksine burada aç kalmanız olanaksız. Yalnızca damak tadınıza uygun türde yemeği seçebilmekten geçiyor yolunuz. Örneğin, eskiden düşündüğümün aksine Çin pastacılığı ve fırıncılığı çok gelişmiş ve lezzetli. Henüz bir pasta yemedim ama aldığım pasta kitabından bir tarifi deneme şansım oldu. Hayatımda yediğim en leziz kurabiyelerden biriydi. Önyargılarınızı atar ve denemek isterseniz mutfağınıza börek tadında bir tür kazandıracaksınız.

Çin Mantısı Malzemeleri (60-70 adet için)

  • 850 gr civarı un (Yaklaşık 7 su bardağı)
  • Su (Miktarı belli değil, azar azar ekleyerek sertçe bir hamur elde etmelisiniz)

İç Harcı

  • 250-300 gr kıyma
  • 1 kase ince doğranmış taze soğan
  • 1 kase ince doğranmış mantar
  • 1,5-2 kase ince doğranmış marul (Mevsimine göre lahana ya da pırasa da koyabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Az sıvıyağ (2-3 yemek kaşığı)

Çin Mantısı Nasıl Yapılır?

İç harcını hazırlarken, eğer marul kullanacaksanız, önceden doğrayıp belli bir süre tuz ile ovup suyunu sıkmalısınız. Suyu çıkarılan marula diğer gerekli malzemeler eklenir ve karıştırılır, tuz, karabiber ve yağ katılır. Elde edilen katı hamurdan cevizden biraz daha küçük ve yassı bezeler hazırlanır. (Yardımcım Xia, hamurun katı yapılmasının nedeninin, açarken una ihtiyaç duyulmaması olduğunu söyledi.) Her bir beze, merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurların kalınlığı bıçak sırtı kalınlığında olmalıdır. Hamurların her biri açılıp hazırlanır, iç malzemesinden bir dolu kaşık ortaya konulup uçları büzülerek kapatılır. Hazırlanan mantıların ağızlarının sıkıca kapatıldığından emin olun, pişerken açılmasınlar. Böylelikle elde edilen mantılar derince yapışmaz bir tavaya dizilir. (Yemeyeceğiniz miktardaki mantıları önce bir tabağa dizip dondurucuda 10-15 dakika bekletip, daha sonra buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz.) Pişirme işlemi için tavaya mantıların yarısından biraz daha az olacak şekilde su katılır. Tavanın ağzı kapatılır, orta ateşte mantılar yumuşayıp suyunu tamamen çekene kadar pişirilir. Mantıların suyu çekilir çekilmez tavaya bir yemek kaşığı sıvıyağ eklenir ve mantılar sararıncaya dek kızartılır. Arzu ederseniz mantıları çevirerek her iki yanını da kızartabilirsiniz. Mantıları yerken soya sosuna batırarak lezzetlendirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Mantı Kaç Kalori?

Mantı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Ev Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Arnavut Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Mantı İçi Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Üçgen Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Saçaklı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Nasıl Haşlanır?

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Azeri Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kozalak Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çin Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Boşnak Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri