Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı, Yapılışının zor olmasına rağmen birçok kişi tarafından tercih edilen mantıların birden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Mantı severler yapılışının zorluğunu göze alarak mantının birçok çeşidini denemektedir. Lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de Boşnak mantısı'dır. Yapılışı ve malzeme listesi şu şekildedir;

Malzeme Listesi
Hamuru için;
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 çay bardağı su
İç Harcı İçin;
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy yemeklik soğan
  • yarım çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Ara Katlara Sürmek İçin;
  • Bir miktar sıvı yağ
Üzeri için;
  • 2 diş orta boy sarımsak
  • 2 kase yoğurt
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı;

Mantı yapımına öncelikle iç harcı hazırlayarak başlayın. Bir kabın içerisine kıymayı koyun ve üzerine ince doğranmış soğanları salçasını baharatlarını ilave ederek yoğurun. İç harcı hazırladıktan sonra hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içerisine unu koyun ve üzerine tuzunu ilave ederek yavaş yavaş yoğurun. Hamurun iyice yoğrulması gerekmektedir. Hamurun biraz sert olması gerekmektedir. Yoğurduğunuz hamuru dört eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaları orta büyüklükte yanı pasta tabağından bir miktar büyük olacak şekilde açın. Açtıktan sonra bir kabın içine koymuş olduğunuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Açtığınız hamurun her tarafı eşit şekilde yağlanması gerekmektedir. Yağlama işlemi bittikten sonra diğer ayırdığınız üç parçaya da açın ve üst üste koyun. Aralarını yağlayın. Bu işlemi tamamladıktan sonra yaklaşık yarım saat dinlenmeye bırakın. Dinlenme süresi bittikten sonra Hamurları elinizle çeke çeke açın. Daha sonra tezgahın üzerin de ya da açma tahtasının üzerinde oklava yardımıyla inceltin. Açma işlemi bittikten sonra elde ettiğiniz hamuru kareler şeklinde kesin. Kesme işlemi bittikten sonra her bir karenin içerisine hazırlamış olduğunuz iç harçlardan koyun. Daha sonra kareleri zarf yapar gibi yada bohça yapar gibi kapatın. Kapatma işlemi bittikten sonra mantıları önceden hazırlanmış bor cama dizin. Daha sonra mantıları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Mantılar fırında pişerken diğer taraftan üzeri için kullanacağınız yoğurdunu hazırlayın. 2 kase yoğurdu derin bir kabın içine koyun ve üzerine 2 dış temizlenmiş ve ezilmiş sarımsakları ekleyerek karıştırın. Tuzunu da ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu kızaran mantıların üzerinden gezdirin ve fırını kapatın. Fırını kapattıktan sonra yoğurt döktüğünüz mantıları fırına tekrar sürün. Bu şekilde fırında yaklaşık 5 dakika beklerin. Mantılar fırında beklerken diğer taraftan mantıların üzeri için kullanacağınız yağını hazırlayın. Küçük bir tavanın içerisine tere yağını koyup eritin ve üzerine nane ve pul biberini ilave ederek karıştırın. Beş dakika sonra mantıları fırından çıkararak servis tabağına koyun ve üzerine hazırladığınız yağı gezdirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 27.11.2018 04:21:32
Boşnak Mantısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Boşnak Mantısı Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Boşnak Mantısı"
değişik bi yemek ama güzel görünüyor deneyelim
Alina . 05.01.2016
CEVAP YAZ
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının Yanına Ne Gider
Mantının yanına ne gider, Mantı başlı başına bir öğündür tek başına dahi yemek masallarının baş tacıdır. Benim şahsi tercihin mantı ve yanına bol yeşillikli bir mevsim salatası yeterlidir. Ama siz diyorsanız ki benim misafirin var ve onları en iyi ş...
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş mantı nasıl pişirilir, mantı bir çok ev hanımları yapılması zor olan bir yemek olarak görürler. Aslında mantı yapmak hamur yoğrulduktan sonra gerisi oldukça keyif veren bir yemek yapımıdır. Bir çok kişinin mantıyı hazır aldığı bilinir. Oy...
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı nasıl haşlanır, Mantı hemen hemen herkesin severek yediği yöresel bir yemek çeşididir. En lezzetli mantı adıyla ün kazanmış olan Kayseri de ilimizde yapılmaktadır. Kayseri mantısı çok fazla özen ve zahmet gerektirmektedir. Mantı Kayseri de tüm ...
Mantı Sosu
Mantı Sosu
Mantı yemeği, Kayseri yöresine ait olan ve Türkiye'nin istisnasız her ilinde sevilerek yapılan bir yemek çeşididir. Mantıdan kısaca bahsedecek olursak; temel olarak hamur ve kıymadan oluşan bir yemektir. Mantı sosu ise mantıyı mantı yapan şeydir. So...
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi
Kavurma Mantı Tarifi, mantı özellikle Türk mutfağında sıkça kullanılan ve yemeklerin baş tacı olan hamur işi yemeklerinden birisidir. Büyük küçük herkesin severek yediği mantı genellikle sarımsaklı yoğurt ve üzerine naneli kırmızı pul biber yakılarak...
Kıymasız Mantı
Kıymasız Mantı
Kıymasız mantı, et sevmeyenler için alternatif lezzetlerden bir tanesi de kıymasız mantı dır. Bana sorarsanız ben tabi ki kıymalı yapılan mantıyı tercih ederim ama bu da onun kadar lezzetli bir tarif emin olun. Aslında mantı pek çok şekilde yapılabil...
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı
Azeri Mantısı, Mantı çeşitlerinden biri olan ve birçok kişi tarafından tercih edilen mantı türlerinden biri de Azeri mantısıdır. Yapılışı şu şekildedir; Malzeme Listesi2-2,5 su bardağı un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuzBir miktar su İç Harcı;250 gr...
Mantı Kaç Kalori
Mantı Kaç Kalori
Mantı kaç kalori, genellikle beyaz undan yapılır, mantı hem sağlığımıza kayıp vermekte hem de kilo alımına yol açmaktadır. Yediden yetmişe herkes tarafından çok fazla sevilen mantıdan vazgeçilememektedir. Rejim yaparak kilolarını denetim altına alan...
Mantı Sosları
Mantı Sosları
Mantı Sosları, mantıyı mantı yapan en önemli unsurlardan biridir ve mantı yemeğinin vazgeçilmezidir. Salçalı mantı sosu ise, herkesin çok sevdiği ve en çok tercih ettiği mantı sosudur. Sizde bu sos tarifi ile usta şeflerin hazırladığı lezzette man...
Fırında Mantı
Fırında Mantı
Fırında Mantı, Lezzetli oluşuyla mutfakların vazgeçilmezi olan mantı birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Mantı özellikle Kayseri ve Sivas gibi illerimizle anılmakta ve yöre halkı tarafından çok sık yapılmaktadır. Lezzetli olduğu kadar yapılış...
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı
Arnavut Mantısı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen fakat yapılışının zahmetli oluşu nedeni ile kişilerin yapmaktan çekindiği mantı çeşitlerinden biri de Arnavut mantısı'dır. Arnavut mantısını diğer mantı çeşitlerinden ayıran özellik mantıların iri olmas...
Sosyete Mantısı
Sosyete Mantısı
Sosyete mantısı, diğer bir adıyla gül mantısı hazırlanması kolay olan bir yemektir. Pek çok kişi sosyete mantısı ana yemek olarak düşünmese de aslında ana yemektir. Sosyete mantısı gerek ara sıcak olarak gerekse ana yemek olarak hazırlanabilir. Ha...

 

Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Kıymasız Mantı
Azeri Mantısı
Mantı Kaç Kalori
Mantı Sosları
Fırında Mantı
Arnavut Mantısı
Sosyete Mantısı
Kızarmış Mantı
Mantı Hamuru
Mantı Çeşitleri
Hazır Yufkadan Mantı
İtalyan Mantısı
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Mantı Salatası
Kayseri Mantısı
Özbek Mantısı
Mantı Haşlama
Yalancı Mantı
Fırınlanmış Mantı
Sivas Mantısı
Rus Mantısı
Sulu Mantı
Patatesli Sosyete Mantısı
Salçalı Mantı
İçli Mantı
Popüler İçerik
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı
Kızarmış Mantı, Lezzetiyle dillerden düşmeyen ve birçok kişi tarafında tercih edilen mantı çeşitlerinden biri de kızarmış mantıdır. Kızarmış mantı tar...
Mantı Hamuru
Mantı Hamuru
Mantı hamuru, diğer mantılardan başlıca farkı ortaya çıkarır. Mantı bohça şeklinde şekillendirildiği benzeri, yufkası tam kare olarak da kesilir. İçi ...
Mantı Çeşitleri
Mantı Çeşitleri
Mantı çeşitleri, özel günler, davetler veya düğünler de aranan yemeklerden bir tanesi de mantıdır. Yapılması her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti y...
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır Yufkadan Mantı
Hazır yufkadan mantı, sosyete mantısı olarak da bilinir. Bir diğer adı da gül böreğidir. Ne dersiniz, yapımı Kayseri mantısına göre oldukça zahmetsi...
İtalyan Mantısı
İtalyan Mantısı
İtalyan mantısı, diğer bir isminde ravioli olan italyan mantısı gerçekten çok lezzetlidir. Tabi ki bizim mantımıza göre çok farklılıklar göstermektedi...
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır Mantı Nasıl Yapılır
Hazır mantı Nasıl yapılır, hazır mantı, mantı severlerin fakat yapmaya zamanı ve el becerisi olmayanların kurtuluşudur. Yapımı çok kolay bir mantı çeş...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Mantının Yanına Ne Gider
Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Mantı Nasıl Haşlanır
Mantı Sosu
Kavurma Mantı Tarifi
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019