Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı, ilk duyduğunuz zaman gerçekten ismini hiç duymayan kişiler için oldukça ilginç gelmektedir. Şiş mantısı mı olur, ben hiç duymadım diyebilirsiniz. Aslında oldukça basit bir şekilde yapılan şiş mantısı lezzet bakımından da hemen hemen kıymalı mantının yerini tutmasa da çıtır çıtır olduğu için gerçekten çok farklı bir lezzet oluyor. Ayrıca şiş mantısını bolca hazırlayıp buzdolabı poşetine koyduktan sonra buzlukta saklayabilirsiniz. Ani gelen misafirlerinize hemen şiş mantısını hazırlayarak ikram edebilirsiniz. Eğer evde hiç örgü şişi yoksa, yufkayı sarma işlemini pipet ile de yapabilirsiniz.

Şiş Mantısı İçin Gerekli Malzemeleri
  • 3 adet el açması taze yufka
  • 3,5 ya da 4 numara örgü şişi
Üzeri için
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
  • 1 kâse yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Kızartmak için bir miktar sıvı yağ
Şiş Mantısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazır aldığımız el açması yufkaları mutfak tezgâhının üzerine serelim. Yuvarlak şekilde olan yufkaların kenar kısımlarını bıçak ile keserek kare şeklini almasını sağlayalım. Yufkaları mantıya sararken daha rahat olması için kare halini alması gerekmektedir. Yufkayı tam ortadan ikiye keselim ve tam bir şiş boyu olmasını sağlayalım. Uzunlamasına ince kestiğimiz yufkaların kenar kısmından başlayarak şişe sıkı bir şekilde sarıyoruz. Bütün yufkanın boyu kadar sarma işlemine devam ediyoruz, bitirme kısmında parmağımız ile hafif su sürüp bitiriyoruz. Şiş mantıyı dilimlerken açılmaması için uç kısmını mutlaka su ile ıslatarak kapatmalıyız. Yufkanın ucu yapıştıktan sonra sardığımız şişi çekip çıkarıyoruz. Bütün yufkaları rulo şeklinde hazırladıktan sonra keskin bir bıçak ile küçük küçük keselim. Kızartma tavasının içerisine sıvı yağı koyalım ve iyice ısındıktan sonra hazırladığımız minik şiş mantıları kızartıyoruz. Yufkaların fazla yağını almak için kızardıktan sonra havlu kâğıdın üzerine çıkarın. Bu arada sarımsağın kabuklarını soyup ezdikten sonra yoğurt ile karıştırarak hazırlayalım. Domates salçasını küçük bir tavanın içerisine alalım ve bir miktar su ilave ederek hafif açalım. Daha sonra az miktarda sıvı yağ ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika salçayı kavuralım. Şiş mantısı kızardıktan sonra servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim. En üste salça sosunu gezdirdikten sonra az miktarda kırmızı pul biber serpelim ve şiş mantısı servise hazır.

Afiyet olsun.

Şiş Mantısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çorum Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Özbek Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kıymasız Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Çerkez Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Milföy Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Şiş Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gül Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Gürcü Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Sinop Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İçli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Sosyete Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yağ Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Mantı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tepsi Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Mantı Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Fırınlanmış Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufka Mantısı Tarifi ve Malzemeleri